A hajszál alkotóelemei

Az ábra segítségével megismerkedhet a Forcapil hajra kifejtett hatásmechanizmusaival:

1./ Eljuttatja a hajba legfontosabb építőelemeit, a metionint és a cisztint.

A metionin és a cisztin kén tartalmú aminosavak. A metionin a keratin szintézis prekurzora (a szintézist a D3 vitamin idézi elő).

2./ Elősegíti a kén tartalmú aminosavak, B6 és B9 vitaminok beépülését a hajba.

A B6 vitamin (piridoxin) fontos szerepet lát el a kén tartalmú aminosavak (cisztin és metionin) metabolizmusában. A kén tartalmú aminosavak (cisztin és metionin) bevitele mellett fontos ügyelni a B6 vitamin pótlására is.

A B9 vitamin (folsav) a sejtosztódást segíti elő és szintén nagy szerepet játszik a kén tartalmú aminosavak metabolizmusában. Az egyik legfőbb feladata, a homocisztein metabolizmusának elősegítése.

3./ Sejtosztódás/ a haj egészsége, B8 és D3 vitamin.

A B vitamin (más néven biotin vagy H vitamin) a haj és a bőr egészségéért egyaránt felelős. A D3 vitamin részt vesz a sejtosztódásban.

4./ 5 alfa reduktáz gátlása.

A cink az emberi test számára az egyik legfontosabb ásványi anyag, hozzájárul a fehérje szintézishez.

A cink gátolja az 5 alfa reduktáz nevű enzimet, ami hajhagymában és faggyúmirigyben egyaránt jelen van és felelős a tesztoszteron dihidrotesztoszteronná történő átalakulásáért. Ennek a hormonnak szerepe van a fokozott hajhullás, vagy kopaszság kialakulásáért.

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egyszeri 10% kedvezménnyel!

Rendszeresen értesülhetsz újdonságainkról, és nem maradsz le híreinkről, kedvezményeinkről és legújabb termék információinkról sem!