3,5 éve egy súlyos betegség miatt kihullott a hajam nagy része

Liopold kérdezte, mikor: 5 év

Tisztelt Bőrgyógyász.
3,5 éve egy súlyos betegség miatt kihullott a hajam nagy része, kb a fele.De a betegség elmúltával teljesen kinőtt.  Most ismét hullik a hajam, de nem annyira mint akkor. Vannak babahajaim is. Nem ritkult, csak több jön ki, kb. 30-40szál.
Mivel akkor szinte egyszerre hullott ki, és gyorsan kinőtt, lehet, hogy most egyszerre cserélődik?

1 Answers
Forcapil Adminisztrátor Adminisztrátor megválaszolva, mikor 4 év

A kérdés megválaszolásához több adat ismeretére lenne szükség. Legyen szíves csináljon fésülési próbát: Két hetente, hajmosás után két nappal fehér papír fölé hajolva 3 percig fésülje a haját. Ha a kihullott hajszálak száma kevesebb, mint 80, akkor az természetes hajcserének felel meg. Ha meghaladja a 100 -at, akkor fokozott hajhullásról beszélünk. 
Érdemes megszámolni a kinövő új hajszálak számát: Azonos helyen meg kell számolni nagyítóval az 1 négyzetcentiméteren látható hajszálak számát. Az esetleges változásból lehet következtetni, hogy fogy, stagnál, vagy nő a hajszálak száma.
 
Lényeges, hogy hogyan változik a hajvesztés időben. Ha nem változik, akkor nincs teendő, ha fokozódik, érdemes felkeresni bőrgyógyászt.

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egyszeri 10% kedvezménnyel!

Rendszeresen értesülhetsz újdonságainkról, és nem maradsz le híreinkről, kedvezményeinkről és legújabb termék információinkról sem!