Fokozott hajhullás

questioner0930 kérdezte, mikor: 1 év

Nagyjából fél évvel ezelőtt kezdtem azt tapasztalni, hogy jobban hullik a hajam mint korábban. 22 éves férfi vagyok, rendszeresen sportolok és próbálok egészségesen étkezni és élni, hetente kétszer szoktam hajat mosni. Ezalatt a fél év alatt a hajhullás állandósult, ezt főleg hajmosáskor, illetve kisebb mértékben a haj fésülése közben (főleg ha már több nap telt el a legutóbbi hajmosás óta és zsírosabb lett a hajam) tapasztalom.
Eddig vártam, hogy elmúljon/csökkenjen ez a jelenség, de nincsenek erre utaló jelek, és úgy gondolom ez így nem természetes.
Tudnának segíteni, hogy vajon milyen okok állhatnak a háttérben? Köszönöm!

1 Answers
Forcapil Adminisztrátor Adminisztrátor megválaszolva, mikor 11 hónap

Tisztelt Kérdező!

Köszönjük az érdeklődést.
A fokozott hajhullásnak több oka lehet (helyi fertőzés, bőrgyulladás, hormonális ok). A mértékének eldöntéséhez el kellene végezni egy kis vizsgálatot önmagán. A hajmosás gyakoriságát csökkenteni kellene heti egy alkalomra és kevésbé szárító hatású sampont használni. A gyakori samponos mosás szárítja a hajat és töredezettséget okoz. A mosás utáni napon meg kellene számolni a kihullott hajszálakat oly módon, hogy egy papírlap, vagy kendő fölé hajolva 3 percig fésülje a haját közepesen sűrű fésűvel. Ha a kihullott hajszálak száma meghaladta a 100-at, akkor tekintjük hajhullást fokozottnak.

Ez esetben ajánlott hajnövekedést serkentő készítményt szedni. Az általunk forgalmazott FORCAPIL készítmények bizonyítottan javítják a hajnövekedést és csökkentik a hajhullást. A hatékonyság megítéléséhez legalább három-hat hónapos folyamatos kezelés szükséges. Korábbi klinikai vizsgálat igazolta, hogy a tabletta, kapszula, vagy oldat önmagában is hatékony, de a kombinált kezelés – helyi kezelés (Forcapil oldat) + szisztemás kezelés (Forcapil kapszula) hatékonyabb, mint a szisztémás, vagy helyi kezelés önmaga. Négy-hat hetente el kell végezni a fésüléses hajszámlálást, gondot fordítva arra, hogy a körülmények mindig azonosak legyenek.

Ha a fokozott hajhullás hosszabb ideig megmarad, akkor ajánlott bőrgyógyász szakorvoshoz fordulni és az orvos utasítását követni a tünetek mérséklődéséig.

Reméljük, hogy mielőbb megoldódik a probléma,
Minden jót,
Forcapil csapata

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egyszeri 10% kedvezménnyel!

Rendszeresen értesülhetsz újdonságainkról, és nem maradsz le híreinkről, kedvezményeinkről és legújabb termék információinkról sem!