Hajzselé, Wax káros?

Anonim kérdezte, mikor: 2 év

Tisztelt Szakértő!
Hajzselé, illetve a wax káros a hajra?, válaszát előre is köszönöm!

1 Answers
Forcapil Adminisztrátor Adminisztrátor megválaszolva, mikor 1 év

Tisztelt Érdeklődő!
 
Kérdéséből nem derült ki, pontosan milyen hajzselé, vagy wax iránt érdeklődik. Így cask általánosan tudok kérdésére válaszolni. A viaszokat és a hajápoló zseléket azzal a céllal alkalmazzák, hogy a száraz hajszálak védelmét biztosítsák. Ugyanis a hajszálakat egy-egy faggyúmirigy látja el természetes faggyúval. A faggyúmirigyek termelése a kor előrehaladtával fokozatosa csökken, idős korban ezért csökken a hajszálak rugalmassága és könnyebben töredezik. A hajápoló zselék álétalában tartalmaznak zsírsdzerű anyagokat, amik pótolják a faggyút. Ezek a készítmények biztosan nem ártanak a hajnak.
A fodrászok időnként alkalmaznak formázó zselét, melyekkel könnyebb a frizura kialakítása. Ezek a zselék esetleg száríthatják a hajszálakat, de ilyen esetben minden egyes készítményt meg kellene vizsgálni, hogy véleményt mondjunk róla.
A haj kiszáradását okozhatják a hajfestékek is, de a túl gyakori, főként samponos hajmosás is. Legfeljebb hetente egyszer javasolt hajat mosni!  
Minden jót,
Forcapil Csapata 

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egyszeri 10% kedvezménnyel!

Rendszeresen értesülhetsz újdonságainkról, és nem maradsz le híreinkről, kedvezményeinkről és legújabb termék információinkról sem!