Hatástanulmány

A Hajnövekedés fázisai:

HATÁSTANULMÁNY EREDMÉNYE

A Forcapil kapszula és az oldat hatásának vizsgálata diffúz hajhullásban szenvedő betegeken

Számtalanszor felmerül a kérdés, vajon a lokális kezeléssel elérhető-e az a hatás, amit a szisztémás kezeléstől várunk. De felmerülhet ez a kérdés fordítva is, illetőleg sokszor keresünk választ arra, jelent-e előnyt a helyi és szisztémás kezelés egyidejű alkalmazása.
Jelen teszt célja az volt, hogy megkísérelje tisztázni azt, hogy a Forcapil kapszulával és a kozmetikum Forcapil oldattal való kombinált (lokális és orális) kezelés előnyösebb-e, mint az adott készítmények külön-külön való használata.

A bőrgyógyász szakrendelések gyakorlatában mindennapos, hogy valamelyik beteg fokozott hajhullásról panaszkodik. A hajhullások diagnosztikája és mérésének metodikája jól ismert. A széleskörű felmérés során olyan egyszerű módszereket kívántunk alkalmazni, melyeknek eszközigénye alacsony, ugyanakkor informatív. Ilyen vizsgálat a kihullott hajszálak számlálása, valamint a lanugo hajszálak számlálása egy kiválasztott teszt-területen, továbbá a haj és a fejbőr vizsgálata.

Az új hajszálak megjelenése, számuk növekedése egyik bizonyítéka a hajregeneráció serkentésének. Az összes csoport adatait figyelembe véve a kezelés előtti állapothoz képest jelentősen javult a hajnövekedés.

KIHULLOTT HAJSZÁLAK NORMÁL FÉSÜLÉSNÉL

A kihullott hajszálak számának változása a betegek számára a legjobban követhető változás. Un. „normál” fésülés után a kihullott hajszálak megszámolása nagyon informatív a kezelés hatékonyságának megítélésében. A kezelés 3. ill. a 6. hónapjának végén a kihullott hajszálak száma szignifikánsan kevesebb, mint a kezelés kezdetén.

Az derült ki, hogy a szisztémás kezelés hatékonyabb, mint az oldat önmagában történő alkalmazása, viszont a kombinált kezelés hatékonyabb, mint a másik két kezelési mód külön-külön .

A teljes hatástanulmány ide kattintva olvasható.

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egyszeri 10% kedvezménnyel!

Rendszeresen értesülhetsz újdonságainkról, és nem maradsz le híreinkről, kedvezményeinkről és legújabb termék információinkról sem!