A dús haj

A dús haj a csábítás eszköze : férfiak és nők figyelmét egyaránt, kivétel nélkül felkelti. Egy átlagos hajzat 120-150 000 hajszálból áll.

SŰRŰSÉG ÉS A HAJ ÁTMÉRŐJE

A haj dússága függ: a haj sűrűségétől; a fejen lévő hajszálak számától; a hajszál vastagságától és átmérőjétől.

A hajtüszők határozzák meg számuk és működésük alapján a haj sűrűségét. Minél több tüsző van, annál több hajszál van a fejen és a haj sűrűsége is annál jelentősebb. Ellenben a ritka haj a tüszők csekély számáról árulkodik.

A haj sűrűségét számuk és működésük alapján a hajtüszők határozzák mega. Minél több tüssző van a fejbőrben, annál több hajszál van a fejen és a haj sűrűsége is annál jelentősebb. A ritka haj a tüszők csekély számáról árulkodik.

A haj átmérője 50-100 mikrométer között lehet (ennek függvényében kb. 100-200 hajszál összefogva 1 centiméteres vastagságot jelent). Hajunk lehet egyszerre vékonyszálú és dús is, ellenben elképzelhető, hogy vastagszálú de ritka a haj.

TANÁCSOK A DÚS HAJÉRT

Ha frizurát készít, fogja lófarokba, kontyba haját, esetleg göndörítse be és végül fixálja hajlakkal.

Szárításnál szedje le a hajszárító formázóvégét, hogy a meleg levegő nagyobb felületben érje haját. Folytassa a hajszárítást, úgy, hogy előre hajtja fejét. Ujjai segítségével túrjon bele hajába és a haj növekedésével ellentétes irányban masszírozza a hajtöveket. Mielőtt felemelné fejét, várjon néhány percet amíg haja kihűl. A hajszárító hideg fokozatával néhány percig szárítsa át haját.

Ápolásnál sörbe mártott fésűvel fésülje át haját. Ha a hajzat teljesen átitatódott, hagyja megszáradni, utána alaposan öblítse ki. Nagyszerű ápoló kezelés!