A haj életciklusai

Hajunk szüntelenül megújul, Egy átlagos haji életciklus 3 év a férfiaknál, a nőknél hosszabb időt vesz igénybe, 4, 5 év is lehet. Ez alatt az idő alatt a haj folyamatosan nő. Az elhalt haj nem hullik ki rögtön, 2 vagy akár 3 hónapig is eltarthat mire teljesen elválik a fejbőrtől. A kihullott haj, egy újonnan növekvő hajszál által rögtön helyettesítésre kerül. Genetikától függően, egy ember életében 25-30 haji életciklus zajlik le.

A 4 HAJI ÉLETCIKLUS

1/ Anagén fázis – növekedési szakasz.

A haj aktív növekedési szakasza. Ebben a szakaszban a keratin termelés folyamatos, a papillasejt, hatva a hajtüsző egészére, hajnövesztésére kényszeríti azt. Ez a szakasz egyéntől és nemtől függően 2-5 évig eltarthat.

2/ Katagén fázis – nyugalmi szakasz.

A haj már nem él, de még nem is halt el teljesen. Növekedése lelassul, a hajhagyma veszít volumenéből és a bőr felszíne felé húzódik. Ekkor a hajnövekedés teljesen leáll és a hajszál elválik a gyökértől. Ekkor még nem hullik ki, mindaddig itt tartózkodik, amíg nem kerül helyettesítésre egy másik hajszál által. Időtartam: 15-től 20 napig tart.

3/ Telogén fázis – Elhalási szakasz.

Ebben a szakaszban a haj elhalt, de addig nem hullik ki, amíg a hajgyökérből nem nő egy erős hajszál, ami helyettesíti. Időtartam: 2-3 hónap.

4/ Kihullás – kihullás és újranövekedés.

A növekvő haj megjelenik a fejbőrön és a régi hajszál kihullik.

 

ÖSSZETEVŐK :
> B komplex vitaminok
> B5 : 18 mg*
> B6 : 2 mg*
> B9 : 200 μg*
> D3 vitamin : 5 μg*
> Cisztin : 300 mg*
> Metionin : 100 mg*
> Biotin : 450 μg*
> Cink : 15 mg*

* Mennyiség 2 kapszulában

 

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egyszeri 10% kedvezménnyel!

Rendszeresen értesülhetsz újdonságainkról, és nem maradsz le híreinkről, kedvezményeinkről és legújabb termék információinkról sem!